jaren '70 tot/met 2005

Jaren '70: 

Arjen bezoekt de Italiaanse Val d'Aosta regelmatig. Zijn liefde voor het landschap, de omgeving en het alpinisme groeit…

Zomer 2003:

Arjen maakt heimelijk een plannetje om een klein hutje te bouwen en dit stiekem, in z'n eentje, ergens in de Italiaanse Alpen te plaatsen.
Uiteindelijk ziet hij toch maar af van zijn solo-project; helemaal alleen is het niet uitvoerbaar. Wel besluit hij grootsere mogelijkheden te onderzoeken.

Er volgt een actieve zoektocht in Italië waarbij er veel contact is met diverse gemeentes, berggidsen en de directie van het Parco Nazionale Gran Paradiso.
Twee mogelijke bouwlocaties komen boven tafel waarvan er één al heel snel afvalt omdat de hoogte van de bouwplaats (3.500m) enorme logistieke problemen zou opleveren.
De andere locatie blijkt midden in een luxe toeristisch centrum te liggen. Niet bepaald de ambiance die gezocht wordt en ook deze locatie komt te vervallen.

Arjen staat weer met lege handen en lijkt ieder moment uit zijn droom te zullen ontwaken…

Dan vindt hij, met behulp van de gemeente Sarre, de perfecte locatie: een idyllisch plekje bij de Mont Fallere.
De dromer droomt verder !

Herfst 2003:

Aan de gemeente Sarre worden e-mails en brieven verstuurd.
Dit blijkt een tamelijk eenzijdige communicatie te zijn. Antwoorden volgen laat of zelfs helemaal niet.

Ondertussen komt aan het licht, na gesprekken met diverse berggidsen, dat de euforie om de droomlocatie redelijk misplaatst is.
Hoe mooi dan ook gelegen, de alpinisten die wij graag in ons bivak willen verwelkomen, zouden letterlijk aan de hut voorbij lopen.
De ligging is tactisch gezien niet interessant.
Arjen is klaarwakker nu, de droom is weg, het project valt stil.
De tijd verstrijkt...

 

Herfst 2005:

In een berghut in Gran Paradiso vindt de toevallige ontmoeting plaats tussen Arjen en Luigi (Gigi) Vignone.
Gigi is berggids in het Valpelline en tijdens een geanimeerd gesprek blijkt dat de "Guides de Valpelline" in hun dal al enige tijd, op een strategische plek, een bivacco willen.Of Arjen hier oren naar heeft...

December 2005:

De eerste ontwerpen komen van de tekentafel. Het bivak zal plaats gaan bieden aan maximaal 10 personen. De opzet is eenvoudig doch functioneel. In de hut zullen matrassen en dekens aanwezig zijn. Er komt echter geen kachel

.- Arjen is flink aan het netwerken om een geschikte groep mensen en sponsoren rond dit project te verzamelen. Op korte termijn zullen een stichting en werkgroep in het leven worden geroepen.

- De voorzitter van de "Guides de Valpelline" (GdV), Maurizio Gaillard, is in kennis gesteld van de aanbieding/wens een bivacco te willen bouwen en is razend enthousiast over het concept.
Hij laat weten dat de gemeente Bionaz én de regio Val d'Aosta, waarvan de GdV voor dit project financieel afhankelijk zijn, een fors gedeelte van de kosten op zich zullen nemen. Ook de kosten van transport van de bouwmaterialen per helikopter zullen onder het aandeel van de gemeente en de GdV vallen.