December 2007

Half oktober hebben Jacco Stuitje en Arjen Bakermans het project toegelicht in de bestuurs- en HOF vergadering (Hutten Ondersteunings Fonds) van de NKBV. Het bestuur, onder leiding van voorzitter Frits Vrijlandt (zie ook foto hieronder) had zich goed voorbereid en ingelezen. Men was bijzonder geïnteresseerd, enthousiast en op een zorgzame manier kritisch op een aantal punten. Naar aanleiding hiervan zijn vragen en verzoeken gericht aan de gemeente Bionaz, hetgeen heeft mogen resulteren in een vertrouwen wekkend plaatje.

Het is even wachten geweest op het antwoord op het verzoek om een passende subsidie voor de realisatie van het Bivacco Valpelline. Maar... begin december bereikte ons het goede nieuws dat ons verzoek zal worden gehonoreerd met een subsidie die toereikend zal zijn voor de bouw in combinatie met de financiële steun van de Regio Aosta en onze particuliere donateurs.
Wij zijn enorm blij dat het bestuur van de NKBV het vertrouwen in onze onderneming op deze manier laat zien en beloont!

Voor de werkzaamheden van de Stichting zijn donaties echter nog steeds welkom. Dit betreft het aanleggen en beveiligen van het pad naar het bivak en de afbouw en inrichting van het gebouw waar de vrijwilligers van de stichting bij betrokken zullen zijn.

In ieder geval: vandaag is het FEEST, aujourd'hui c'est la fête, chin, chin!!!!
Met dank aan de NKBV!

Frits Vrijlandt (links) en Arjen Bakermans

Bovendien...
Het roosvenster, één van de artistieke details die de hut zullen gaan sieren, is gereed.

Eén van de artistieke details aan het bivak: het roosvenster